Starcraft 2

Starcraft 2 : Wings of Liberty is een strategie spel ontwikkeld door Blizzard Entertainment. Dit deel werd in 2010 reeds ontwikkeld voor pc en was een vervolg op Star Craft: Blood War in 1998. Starcraft 2 is opgedeeld in 3 delen: met naast Wings of Liberty, ook Heart of the Swarm en Legacy of the Void.

Het spel speelt zich af in de 26e eeuw en gaat kort samengevat over drie verschillende rassen die strijden om de dominantie in een bepaalde zone: Koprulu. Terrans, dit zijn afstammelingen van verbannen van hun eigen planeet. Zergs, dit is een ras die genetische aanpassingen heeft ondergaan, met 1 doel voor ogen, de volledige vernietiging van de andere rassen in het heelal. De Protoss, een menselijk ras, die over super ontwikkelde technologieën beschikt.

Wedden op Starcraft II

Er zijn verschillende bookmakers die spelers uit Nederland en België accepteren. Hieronder volgen de belangrijkste aanbieders van e-sport en hun weddenschappen.

 1xBet review
Hier de exclusieve 1xBet Bonus


logo MelbetMelbet review
Pak hier de Melbet Bonus


Logo KarambaKaramba review
Schrijf je in bij Karamba


Geschiedenis Starcraft 2:

Blood War kwam als eerste deel uit en Wings of Liberty speelt zich vier jaar later af. Wings of Liberty heeft vooral Terrans als centrum. Heart of Swarm, gaat dan weer vooral over Zergs en tenslotte heb je Legacy of the Void, die zich over de Protoss ontfermt. StarCraft werd een wereldwijd succes met 3 miljoen verkochte exemplaren op slechts 1 maand tijd.

Starcraft 2: Bekende teams:

Team Liquid:
Team Liquid werd opgericht in 1998 en gespecialiseerde zich in StarCraft: Blood War in 2010. Nadien hebben ze teams in al de belangrijkste e-sport games gehad. Denk maar aan GS:GO, League of Legends, Heroes of the Storm, Halo.

SK Telecom t1:
Ook dit team is bekend van andere e-sports disciplines. Ze zijn opgericht als een Blood War team, met als oorspronkelijke naam Orion.

Woongjin Stars:
In 2001 werd dit succesvolle team opgericht onder de naam Hanbit Stars. Daarna, in 2008 werd Woongjin sponsor en werd de naam ook naar de huidige aangepast. In dit team zit ook, Jeong Jong Hyeon, de meest gelauwerde speler in Wings of Liberty ooit.

Starcraft II: Bekende spelers

HerO:
HerO is één van de sterkhouders van Team Liquid (o.a. wedden op League of Legends). Ook dit team is al meerdere keren aan bod gekomen in onze e-sport categorie.

Rain:
De meeste mensen hebben niet graag het weerfenomeen Rain, maar de speler Rain is fantastisch. Hij wordt aanzien als een van de beste spelers met het ras Protoss.

Starcraft 2: Tornooien

Het belangrijkste tornooi is zonder twijfel de World Championship Series. Dit zijn een series van tornooien, gestart in 2012 met als oprichter of co-oprichter Blizzard Entertainment. Sinds 2015 worden deze tornooien ook uitgezonden dankzij Electronic Sports League, Spotv Games en GoMexp. In 2015 was er al sprake van een 1,6 miljoen euro aan prijzengeld.

© Youtube